středa 28. ledna 2015

Můj nový Milášek...

Milé čtenářky, můj blog se rozrostl o nového pomocníka, tak bych vám ho ráda krátce představila. Už delší dobu jsem přemýšlela, že s tím stávajícím "pomocníkem" toho už moc nenadělám. Jeho odvedená práce pro mě nebyla dostačující.  Pořád jsem své nároky na jeho práci zvyšovala, ale on nebyl schopný s blogem držet krok. Až jednoho dne nastal čas mu dát padáka (samozřejmě bez odstupného :-D) a říct mu "arrivederci!"

Ano, můj nový Milášek je fotoaparát. Konečně pořádnej kusanec pro velký holky :-D

Nikon COOLPIX L830


Tenhle fialový krasavec je fakt dost výkonej! Sice je to "jen" kompakt, ale tohle všechno umí:


Rozlišení 16 Mpix
Optický ZOOM 34x
Full HD Rozlišení videa 1920x1080
LCD obrazovka 3palce
CMOS snímač

Nebudu vás dále unavovat parametry, ostatní čísla mi nic neříkají :-D jsem naprostý amatér.

Podrobnější popis ZDE


Přikládám pár fotek toho krasavce pořízené mobilem.

V budoucích postech už se budou objevovat jen fotografie v jeho režii.







A jedna všetečná otázka nakonec. Čím fotíte vy? 

21 komentářů:

  1. Ja mam Nikon Coolpix L330 a kdyz i je to taky "jen" kompakt, tak ho mam moc rada a je super :) Myslim ze s kompaktem se daji poridit dobre fotky, kdyz to clovek umi...co sice jeste neni uplne muj pripad ale pracuju na tom :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to jsme dve :-D taky na tom teprve pracuju :-D ten muj krasavec ma super Makro, ale naucit se s tim... to bude jeste chvili trvat

      Vymazat
  2. Vítej do Nikoní rodiny! ;-) Myslím, že sis vybrala dobře, koukala jsem na fotoaparát pro mámu a tento se mi taky líbil. Já sama fotím zrcadlovkou, Nikonem D90, a neměnila bych, je to ideální parťák. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. joo zrcadlovka, to je jinej level... to neni pro tele jako jsem jaa :-D ty jsi Pani Fotografka :-)

      Vymazat
  3. oooch tak teraz slintám :) Ja by som tiež veľmi chcela niečo výkonné, ale bohužiaľ musím naň ešte dlho šetriť :D fotím väčšinou tým čo príde pod ruku, mobil, starý foťák a podobne...Tak som zvedavá na tvoje nové fotečky :)

    Dodka z .BeautyMissfits.

    OdpovědětVymazat
  4. Ja mám doma zrkadlovku ale kedysi som fotila úplne maličkým nikonom a vedela som urobiť celkom dobré fotky, takže si myslím, že nezáleží na foťáku, ale na talente a snahe :)

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrej, taky jsem o něm přemýšlela

    OdpovědětVymazat
  6. Já myslím, že tenhle Nicon je docela fajn. :) Měla jsem ho chvíli a přešla jsem z něj na zrcadlovku, ale vlastní chybou. :(( Když jsem byla kupovat kočičí stromy, tak jsem ho měla s sebou a samozřejmě mi spadl a poničil se. Oprava moc drahá a nevyplatila by se, takže jsem pak radši sáhla po zrcadlovce, kterou jsem si přála.

    OdpovědětVymazat
  7. Ten bych si chtěla taky pořídit. :) Jen bohužel peníze nejsou. Ale přítel se teď věnuje investicím do zlata, tak mu to třeba přinese nějaké zisky a pořídí mi hezký dárek. Třeba zrcadlovku... A třeba by mohl koupit i nějaký lepší model než pět let starý. :) Docela bych si přála ten nový Canon. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadá tedy opravdu skvěle a to nemyslím jen vzhledem, ačkoliv musím přiznat, že pro značku Nikon mám já velkou slabost, ale také parametry :-) Ty jsou dle mého názoru za tu cenu opravdu výborné. Sama bych si chtěla pořídit nějakou zrcadlovku, protože s přítelem jezdíme často do přírody a focení mne moc baví. Každý den sleduji inzeráty na biginzerci a čekám, až se objeví něco zajímavého.

    OdpovědětVymazat
  9. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj holky, když tu tak řešíte foťák, tak bych se vás tu ráda zeptala ohledně dárku pro kamarádku. Mám ráda tady na blogu ,,atmosféru", tak se chci optat tady vás :) Jednalo by se o dámskou peněženku. Moje otázka ale je, jak byste se třeba vy osobně tvářily na takový dárek? Já osobně preferuji karty, ale ona je i celkově hodně na modu. Díky za názory :)

    OdpovědětVymazat
  11. Zdravím holky, nevyznáte se tu některá v oblasti marketingu? Založila jsem si takový menší obchůdek s ručně vypracovanými výrobky, které si dělám doma po večerech ve volném čase :) Mám svůj web, kde se inzercí hlavně zabývám hlavně přes kvalitní SEO, ale ráda bych se přesunula i na soc. sítě. A právě proto teďka řeším volbu foťáku. Myslíte si, že by mi tento výše zmiňovaný foťák stačil? Díky za odpovědi :)

    OdpovědětVymazat
  12. Tak ten je naprosto parádní! Já si musím také pořídit nějaký dobrý foťák. Za měsíc totiž vyrážím na pěší tůru po Evropě, tak abych měla na co dokumentovat. Hodil by se mi ale co nejlehčí. Celkově se snažím zredukovat váhu mého batohu, ať se mi lépe šlape. Nakoupila jsem si i super příborovou sadu ze dřeva aby byla co nejlehčí!

    OdpovědětVymazat
  13. Já jsem letos pod stromek dostal nádherné pánské peněženky z webu https://www.penezenky-ahal.cz/panske-penezenky/. Manželka mi dala více barev, abych si mohl vybrat, jaká se mi bude líbit nejvíce. Nakonec jsem si vybral modrou jako je moje barva očí, celkově si ji zatím nemohu vynachválit.

    OdpovědětVymazat
  14. Nový fotoaparát jsem si dlouhou dobu přála a letos se mi pod vánočním stromečkem konečně poštěstilo :-) Už mám nafoceno několik tisíc snímků za ten měsíc a půl a jsem se zrcadlovkou od Nikon velice spokojena. Bála jsem se používání s dioptrickými brýlemi, ale není to vůbec žádný problém.

    OdpovědětVymazat