středa 14. srpna 2013

Zubíme se...

Tentokráte trochu nezvykle na téma péče o naše zoubky. Co si budeme povídat, někdo má krásné, bílé,rovné a zdravé zuby od přírody, ale my ostatní si musíme pomáhat různými prostředky. Osobně nemám problém se zubními kazy, avšak ostatní zubní neduhy mi nejsou cizí.
Zdroj obrázku ZDE

Začalo to na prvním stupni základní školy, mamka na mě tlačila, ať si nechám dát rovnátka. Měla jsem zuby křivulky a trochu předkus. Mám je tak do teď! Rovnátka jsem si dát nenechala - nechtěla jsem, aby se mi spolužáci smáli. Aspoň tak jsem si představovala jejich reakci, byla bych zubatá reklama na hlad s rovnátkama (reklama na hlad - tak mi spolužáci říkali v páté třídě). Teď bych si za to nafackovala, pitomá, pitomá, pitomá... Poslední dobou hodně o rovnátkách přemýšlím, pomůžou mi ještě vůbec, není pozdě? Musím se rozhoupat, alespoň k nějaké konzultaci se zubařem. 

...A takhle se o své zuby starám v současné době. Základem je správná technika čištění zubů. Mě se osvědčila tato ZDE. Zuby ráno čistím minimálně dvě minuty (večer občas zapomenu, jsem ostuda), výborná je k tomu určená přesýpací minutka. Ta na obrázku je z DM drogerie. 


Na čištění používám tři druhy zubních kartáčků, jako první vždy použiju ten zelený jednosvazkový. Výborně odstraní nečistoty na hranici dásní se zuby i v mezírkách. A pěkně vyčistí tzv. kapsy mezi dásní a tzv. zuby moudrosti, tam se mají tendenci tvořit bolestivé záněty. Jeden takový jsem zažila a nikomu bych to nepřála. od té doby nedám na jednosvazkový kartáček dopustit.


Jako druhý v pořadí použiju kartáček s rovným zástřihem štětin, či se zástřihem do oblouku, záleží jen na mé náladě. Oba dva typy mám ráda stejně, dle mého udělají stejnou službu. Jen ten růžový se mi o něco lépe drží. Kartáčky měním dle jejich opotřebení, používám ultra soft. 


Co by bylo čištění zubů bez zubní pasty. Moje nejoblíbenější je ta od blend-a-med, má svěží chuť a své poslání plní na jedničku, tj. vyleští zuby a osvěží dech. Nováček v naší koupelně je zubní pasta MARVIS s jasmínem, má zajímavou chuť a vůni. Do třetice jednou za čas použiju nějakou tu víc bělící pastu na zuby, aktuálně Crest 3Dwhite z e-shopu od Plum.



Nakonec přikládám foto mých zubů, spodní řada se mi někam ztratila - to bude tím předkusem :-D


P.S.: Podruhé jsem porušila bobříka antiwishlistu (hromy a blesky na mě) a pořídila si čubinu Intense Clinique v odstínu 05 Plushest punch viz.foto. Nosím ji v kabelce zabalenou v původní krabičce, aby mi náhodou neupadlo víčko a já neměla čubinu všude po kabelce.


Jak se o svůj chrup staráte vy?

6 komentářů:

  1. Čubinu...:D Ale teda máš krásný zuby!!! Já jsem zrovna dneska byla u dent. hygienistky;) Jinak jsem fanda Curaproxu, co se kartáčků týče a pasty Elmex, červené;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K dentální hygienistce se taky chystám, ale nějak nezbývá čas. Uvidíme na podzim, to by to mohlo být s volným časem lepší. Mám taky ráda Curaprox, ale Elmexu jsem na chuť nepřišla - nechutná mi :-D

      Vymazat
  2. Prej křivulky, z fotky zuby vypadají nádherně!

    Já jsem si taky jako dítě nenechala dát rovnátka, nechtěla jsem a tak jsem nemusela (až já budu mít dítě, žádné nechci v tomto případě neexistuje!) a dneska? Mám trauma ze svých zubů, nerada se směju, v cizí společnosti dokonce nerada mluvím. Z tohoto ohledu moje sebevědomí tak kleslo, že jsem se rozhodla s tím něco dělat, snad už nebude moc pozdě!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mám problém se spodní řadou zubů...tam mi evidentně něco přebývá :-D zuby jsou pak křivě rostlé. Snad se ještě letos k něčemu rozhoupu.

      Vymazat
  3. Jé, kartáčky mám uplně stejné! :)

    Chtěla bych tebe a tvé čtenáře pozvat k sobě na blog, kde právě probíhá giveaway na tém back to school :) Budu ráda, když se zúčastníte! :)

    http://tereziiestaysalive.blogspot.cz/2013/08/ready-for-school.html

    OdpovědětVymazat
  4. mas velmi pekne zuby! Ja som teraz zacala chodit na dentalnu hygienu a hlavne pouzivat medzizubne kefky pretoze tam sa tvori strasne vela kazov :(

    Inak pozyvam na giveaway o BIELENDA BALICEK, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/09/bielenda-super-mega-giveaway.html

    OdpovědětVymazat