pátek 1. března 2013

Moji pleťoví údržbáři

V dnešním článku jsem se s vámi chtěla podělit o svoje zkušenosti s pleťovými "údržbáři". Za uplynulý měsíc mi přibylo dost nových pomocníků, někteří se ke mně dostali skrze beauty boxy.



Začneme s odlíčením očního make-upu. Někomu se to asi bude zdát divné, ale před odlíčením řasenky si řasy navlhčím vlažnou vodou, nechám řasenku chvíli rozblemcnout (nepoužívám vodě-odolné řasenky), a až pak použiju vatový polštářek s odličovačem. V Douglas jsem si na odlíčení očního make-upu pořídila v akci 2+1 jejich dvoufázový XS odličovač. Je bez parabenů a neštípe v očích. Bez problému vygumuje vodě-odolné oční linky i černou tužku na oči. Už plánuju nákup velkého balení. Druhý pomocník ze Sephory Super Gelée je  v odličovaní očí taky úspěšný, ale celkem rychle ubývá. Koupila jsem ho za 180,- Kč v akci 2+1. V očích neštípe a má příjemnou konzistenci, oči po něm nejsou mastné.


Odličovací vody nejsou moje parketa. První micellarku  jsem našla v únorovém beauty boxu - byla to Lirene a Derma Genesis mi  při nákupu v drogérii přistála v košíku asi omylem. Derma Genesis mám doma asi přes tři měsíce, chybí ji tam po stříbrný pruh. To svědčí o tom jak často ji používám, ani nevím proč její obsah stagnuje. Lirene používám k odlíčení častěji. Pudr a BB krém odlíčí dobře, ale obličej je potom trochu lepkavý.



Odličovací pěny a mléka jsou mému srdci bližší než odličovací vody. Pěna od Douglas v mini balení je super pomocník. Pleť zbaví pudru a make-upu bez použití vatového polštářku - do sprchy ideální. Čisticí pěna od Fleur de Santé byla přibalená u únorového Cosmopolitanu. Je to krémo-pěna a make-up taky slušně odlíčí. Má jemnou parfemaci. Odličovací mléko Sephora jsem použila pouze jednou, jeho čas ještě nastane. Pořídila jsem ho v únoru za akční cenu 90,- Kč.


Nedílnou součástí údržby ksichtíku jsou i pleťové peelingy. V současné době používám tyto dva z beauty boxů. O Dermalogice jsem psala ZDE - je opravdu úžasná. Clinique jsem použila zatím dvakrát a s šupinkami si poradí bez problémů. Je krémový a po aplikaci pleť není přehnaně napnutá ani podrážděná.


Jak se říká, to nejlepší na konec. V tomto případě to platí dvojnásob. Legendární Tři kroky Clinique. Dlouho dobu jsem po nich pokukovala, až jednou mi to nedalo a požádala jsem v místní parfumérii o vzorky. Nafasovala jsem knížečku číslo 2 s ampulkami na třídenní testování - ráno a večer. Tři kroky mě doslova dostali.  Tak hebkou pleť po večerním použití jsem ráno nikdy neměla. Po vypotřebování vzorků jsem naběhla do parfumérie pro plná balení. Celá sada mě vyšla na 1990,- Kč a obsahovala: tekuté mýdlo na obličej pro kombinovanou až suchou pleť 200 ml + cestovní balení 30 ml, exfoliační pleťovou vodu číslo 2 s pumpičkou 487 ml + cestovní balení 60 ml a hydratační péči 125 ml + cestovní balení 30 ml. Součástí balení byla i růžová kosmetická taštička. Tři kroky používám cca 20 dní a už si bez nich ani nedokážu představit den. Ráno a večer obličej namydlím, vyčistím a hydratuji. Na jednom blogu jsem četla, že se slečně po použití rapidně zhoršila pleť. Já si zatím nemůžu stěžovat, pleť je bez problémů a černé tečky na nose pomalu mizí. Více info o třech krocích ZDE.



Jaké údržbáře máte doma vy?

11 komentářů:

  1. Clinique je už moje lety ověřená stálice, hlavně ta pleťová voda, už roky nepoužívám jinou:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a na jak dlouho ti v průměru voda vydrží? Mně se zdá, že vůbec neubývá :-)

      Vymazat
  2. Jakto, že když já si někde řeknu o vzorek, tak na mě koukají jak na socku? :-( Jinak pěkná sbírka, obzvlášť Clinique... to bych si taky nechala líbit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto tě chápu, taky mi to ze začátku dělalo problémy, zvlášť když se paní prodavačky tváří, jak kdyby ti ty vzorky dávaly ze svého... ale prď na to, já se v duchu vždycky utěšuju tím, že když mám za něco vyplácnout těžký prachy, chci vědět, jestli mi to bude sedět a nebudu muset chodit s pytlem na hlavě :)

      Vymazat
    2. Zatím se mi nestalo, že by mi odmítli dát vzorek. Ale občas fakt koukají jak sůvy z nudlí. Hlavně u dražší kosmetiky, máš ty vzorky stokrát v ceně.

      Vymazat
  3. Tak a je to definitivní, moje peněženka bude mít asi dneska bezesnou noc... Zrovna jsem objevila akci v Douglasu na cestovní sadu 3step Clinique, a protože jsem úchylná na minibalení (v rámci úspor :)) a ještě ke všemu si to pochválila, je to zcela jasný signál pro koupi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že ti poslouží dobře. Zásadní je vybrat správný typ.

      Vymazat
  4. K tomu komentáři na mém blogu: Máš naprostou pravdu, ale ona je zrovna takovej prudérní typ, a já opravdu nemám náladu se na její ksicht koukat :DD Takže snad to přežije, že mám stejné ale jinou barvu :DD

    OdpovědětVymazat