pátek 15. března 2013

Jaro, léto, podzim nebo zima?

... nebudu vám psát o ročních obdobích, tento článek bude o barevné typologii a tzv. šátkové metodě.


Každá máme více či méně oblíbené barvy,  některé si na sobě neumíme představit a bojíme se jich. Já jsem to chtěla změnit a vyzkoušet něco nového. 
Začátkem týdne jsem se objednala na barevnou typologii a dnes ráno jsem naklusala k paní kosmetičce. Byla jsem nenalíčená jak mi poradila a s vlasy do culíku. Asi vás bude zajímat jak celá typologie probíhala. 


zdroj obrázku ZDE


Nejdříve jsem měla při listování v sešitu s barevnými obrázky šatů ukázat, které barvy jsem do teď preferovala. A poté se začalo se samotnou typologií. Musela jsem si nasadit kosmetickou čepici na vlasy a přes oblečení jsem měla bílé prostěradlo. Koukal mi pouze obličej a krk (vypadala jsem jako blbeček :-D). Paní kosmetička postupně přikládala pod krk barevné látky. Vysvětlila mi, že pokud můj krk a obličej vedle látky zanikne není to dobré - obličej musí vyniknout.
Nejdříve přiložila stříbrnou a poté zlatou látku. Vedle stříbrné látky můj obličej pěkně vynikl a dostal růžový nádech, ale zlatá to byl děs - v zrcadle jsem skoro nemohla najít krk a obličej byl ošklivě nažloutlý. Můj barevný typ se pomalu začal rýsovat: zima nebo léto. Přikládáním dalších a dalších kusů látky to bylo paní kosmetičce jasné, jsem zimní typ. 


ZIMA
zdroj obrázku ZDE

Paní kosmetička poté ještě zhodnotila moje oblíbené barvy, které jsem ji ukázala  na začátku. Podvědomě jsem si dosud vybírala zimní barvy, ale u některých jsem se trochu sekla. Taková hrášková pro mě není to pravé ořechové, ale není to až takový fail - jsem ráda - nemusím vyhodit hráškový propínací svetřík. Probrali jsme i líčení a typ mého obličeje - mám trojúhelník :-). Na konci sezení jsem dostala zalaminovanou kartičku se zimními barvami. Barevná typologie mě vyšla na 750,- Kč a dle mého je to dobrá investice.



Co vy a barevná typologie, máte vyzkoušeno?

12 komentářů:

  1. Ty jo, tak teď mě to vážně začalo zajímat jaký jsem typ. Kdybych si měla vybrat barvičky, které se mi líbí, vyhrál by jasně podzim. Na podzim jsem se taky narodila, i když to s tím samozřejmě nemá nic společného :D

    OdpovědětVymazat
  2. Osobne na tyhle typologie dost kašlu, trosku je povazuji za takovy...komunisticky přežitek.
    Nicméně musím říct, ze kdyz jsem byla mladší, dost me tohle bavilo.
    Ted to vidím spis pocitově, líčím a líčím se podle to toho, jak to cítím:-)

    Každopádně musím přiznat, ze podobne věci si rada přečtu, a na barevné kartičky se rada podívám:-).
    Dost bych po te, co jsi teda napsala o svých typických barvách, uvítala foto tebe same:-)
    *wink wink ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky by se mi líbila fotka, pro úplnost :)

      Na barevnou typologii moc nehraju, beztak nosím hlavně černou :)

      Vymazat
    2. Já jsem taky 27 let barevnou typologii neřešila, ale zkusila jsem to a mám klid na duši :-D

      Vymazat
    3. No jaky nechtějte:-)))
      Jako musím říct, ze po te, co jsem se tady dozvěděla, které barvy jsou pro tebe vhodné, tak me i zajímá, jak teda vypadas:-)

      Vymazat
    4. https://plus.google.com/100907285445020642629/posts?banner=pwa

      :-D

      Vymazat
  3. Barvová typologie obsahuje obecně platné zákony estetiky, ale také výjimky a množství rozdílů v rámci jednoho typu: jsme každý jiný... Kdo ji dělá dobře, dokáže zvýraznit přednosti každé ženy ( i muže :-)), zvednout sebevědomí, poradit s funkčním šatníkem do práce i mimo ni, povědět také něco o tom, jaké mají barvy významy, psychosomatické vlivy atd. Mimochodem: autorem barvových kartiček výše jsem já : www.lotos-image.wz.cz Dag.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dagmar, děkuji Vám za komentář :-), jsem s barvovou typologií nadmíru spokojená, kartičku tahám pořád u sebe - je to dobrý pomocník při nákupech.

      Vymazat
  4. Zdravím :-) už delší dobu přemýšlím také o barevné typologii. Kdepak jste byla? Jsem ze stř. Čech - nemáte typ na dobrou vizážistku/kosmetičku? Díky! pokornalucie@centrum.cz

    OdpovědětVymazat