neděle 3. února 2013

Schwarzkopf Color Mask

Protože jsem vlaso-barvič domáci, čas od času se vypravím do drogérie pro nějakou tu černou barvu na vlasy. Obvykle odcházím s Casting Creme Gloss od L´oréal v odstínu 200 ebenově černá (odkaz ZDE), ale teď naposledy jsem narazila na novinku od Schwarzkopf - Color Mask. Jsem zvědavá slečna, tak jsem si z regálu vybrala odstín 100- černý. No a pak to znáte, čekal na mě doma akt barvení, v této činnosti si moc nelibuju. 
Armin ve videu slibuje jednoduchou aplikaci, barvu na vlasy s benefitem masky, ale jak jsem byla s barvou spokojená já? Pod oficiálním videem od výrobce Schwarzkopf  si můžete přečíst moji malou recenzi této barvy. Budu hodně srovnávat s barvou Casting Creme Gloss, dále jen CCG, se kterou mám dobré zkušenosti.






Color Mask jsem koupila v DMku za 144,-kč. Cena je srovnatelná s CCG, občas se dá CCG sehnat v akci za 109,-. Krabička s Color Mask obsahuje kelímek s vyvíjecím krémem 60ml, tubu s barvicím krémem 60ml, pytlík vlasové masky pro následnou péči, igelitové rukavice a návod k použití. Popravdě mě zaujala přítomnost pytlíku s vlasovou maskou, vždyť barva sama o sobě by měla být vlasovou maskou. No nic, zas taková maska s blahodárnými účinky pro vlasy to asi nebude. Ale dalo se s tím počítat, že? Obsah konkurenční krabičky CCG ZDE.


V návodu je popsaný postup na přípravu barvy a barvení vlasů takto:

1. Odstraňte plastovou výplň kelímku
2. Přidejte do kelímku barvicí krém
3. Důkladně protřepávejte po dobu jedné minuty
4. Pomocí prstů naberte barvicí směs a naneste na suché vlasy.




Postupovala jsem dle instrukcí a začala nanášet barvo-masku. Masky na vlasy, které jsem doposud používala měly hutnější konzistenci. Proto mě překvapila tekutější konzistence Color Mask, stejná jako u CCG,což mi nevadí. Vůně nebyla nepříjemná, ale CCG voní o něco lépe. Co mi na barvě celkem vadilo, byla absence aplikátoru barvy ke konečkům vlasů jako má CCG. Pro někoho nepotřebný, ale pro mě dobrý pomocník. I bez něj se mi nakonec podařilo barvu nanést rovnoměrně na vlasy. Otřela jsem přebytky barvy z obličeje :-D, jak už jsem se někde zmínila, nejsem nejšikovnější a  nechala barvo-masku 30 minut působit. Po uplynulé době jsem barvu smyla vodou, šlo to  dobře (stejně jako CCG), chlubí se tím i Armin ve videu.  Pro jistotu ještě nanáším trochu šampónu,  aby se barva smyla i z pokožky hlavy. Mokré vlasy byli celkem nepříjemné na dotek -  sušší než po barvení CCG, tak jsem ještě použila přiložený pytlíček s maskou pro následnou péči. Masku jsem nechala působit 10 minut  a provedla jsem i údržbu obličeje :-D. Je to déle než se doporučuje, ale nemělo by to vadit. Poté jsem vlasy opláchla, osušila ručníkem a vyfoukala fénem. 
Po konečné úpravě byli vlasy příjemné na dotek a černá barva měla i nějaké ty odlesky. Výsledný efekt byl srovnatelný s Casting Creme Gloss od  Loréal a té budu i nadále věrná díky jejímu aplikátoru. 

Schwarzkopf Color Mask nepovažuji za nic převratného, jen ji umí marketingové oddělení dobře prodat. To je můj subjektivní názor.

12 komentářů:

  1. hezký blog s hezkým názvem :) jsem tvojí novou čtenářkou :) ráda bych tě pozvala ke mě na blog a budu moc ráda když se také přidáš mezi moje čtenářky :) měj se krásně.. onlygirlnn.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Cítím se trošku hloupě, že barvám na vlasy absolutně nerozumím :D Ale když já jsem prostě zamilovaná do své přírodní barvy vlasů - teď zním trochu nafoukaně :D
    Jinak ti děkuju za SLEDOVÁNÍ, a to s radostí oplácím :-) Líbí se mi takové blogy, jako je ten tvůj!
    www.callmeketrin.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. ja prave si vlasy sama nebarvim proto sem zvolila tuhle znacku a mam barvu vsude. pro me je asi nejlepsi barva v pene

    OdpovědětVymazat
  4. Vlasy si zatím nebarvím, jsem spokojená se svou přírodní barvou a nějak jsem zatím nikdy neměla potřebu si je barvit. O vlasy pečuji, pro mě je důležité mít i kvalitní kartáč. Například tady https://zivotavyziva.cz/kartace-na-vlasy/ mají super výběr a i hezky vše popsané a vysvětlené. S touhle barvou ale má zkušenosti mamka a je s ní moc spokojená.

    OdpovědětVymazat