neděle 20. října 2013

Nalinkovaná neděle

Milé čtenářky, dnes mám pro vás po delší době ryze kosmetický článek.  Počasí dnes focení přálo, tak jsem nafotila dvoje oční linky, které jsou součástí mé kosmetické výbavy. Oči si obvykle maluju černými linkami ve fixu, ale občas mám chuť i na barevné linkování.

YSL Baby Doll Eyeliner 
odstín č. 11 Light Blue

Tyhle linky jsem si vyhlédla v jednom kosmetickém časopise a ta barva mě úplně okouzlila. Barva naživo byla ještě krásnější, zeleno-modro-fialová s metalickým odleskem. Docela mě zaráží název odstínu, jelikož si Light blue představuju trochu jinak. 
Linky mají klasický linkovací štěteček, je pružný a pěkně se s ním pracuje. Pokud máte trochu šikovné ruce, tak vykreslí precizní linku. S těmito linkami to zvládám celkem i já, a to nejsem na klasický linkovací štětec zvyklá. Oční linka déle zasychá, tak pozor na obtisky.
 
Co mi na těchto linkách vadí, je jejich výdrž. Odolají sice osmihodinové pracovní době, ale pak mají tendenci se rozmazávat a obtiskovat se na víčko (i za použití báze pod oční stíny). Nejsou voděodolné, tudíž je nedoporučuju do větrného počasí, kdy oko může slzet. Bohužel, mě slzí oči často, tak si musím dávat na linky pozor. Barva je sice nádherná, ale poměr cena vs. výkon... nic moc.


MUFE Aqua Liner
odstín č.5 Diamond Turquoise Blue

Nákupem těchto linek od MUFE jsem porušila bobříka nesympatií k této značce. Opět díky barvě, protože tahle tyrkysová je nááádhernáá. A ten třpytivý odlesk. V minulém životě jsem asi byla straka :-)
Linky mají vysokou pigmentaci, proto se musí nechat déle zaschnout. Odmění se vám dlouhou výdrží - od ráno do večera. Jsou voděodolné a vůbec se nerozmazávají. Tím, že jsou voděodolné, mi jdou hodně špatně odličovat. S tím mám teď velké problémy, jelikož nemůžu používat odličovač očí na olejové bázi. Tyhle linky jsou ideální na dovolenou k moři.

Aplikátor mi připomíná hrot fixu, ale je tvrdší. Pracuje se mi s ním hůř než s klasickými linkami. Pokud musíte linku ještě obtáhnout, tak zanechává v lince rýhu. Proto musíte mít hodně "lehkou" ruku a zbytečně na aplikátor netlačit. Poměr cena vs. výkon mi přijde adekvátní, jen by to chtělo šikovnější ruku :-D

 Máte svoje oblíbené oční linky, které?


28 komentářů:

  1. tmavomodra je krasna taka nenapadna skoro ako čierna super, :)) ja ich velmi nepouživam

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na fotce linky na očích to není moc vidět, ale mají krásný metalicky odlesk, ale je fakt, že jsou takové decentní :-)

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. jj to vypadají, aby ne za ty prachy...:-D jinak výdrž nic moc, no

      Vymazat
  3. YSL je opravdu velmi "light", ale jinak vypadají dobře. :)
    Líbí se mi i druhé... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nechci si představit jak by dopadl jogurt od YSL v provedení light :-D

      Vymazat
  4. ty barvičky jsou strašně krásné obě dvě, ale já si prostě nedokážu představit, že bych si měla dělat takhle barevné linky, přišla bych si hrozně blbě:/ Ale vypadá to moc hezky:)
    já stále preferuji černou/hnědou, někdy stříbrnou, či dozlatova:)

    TheHugeLover

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nesmí se to pak překombinovat..ta tyrkysová je vyloženě letní záležitost, ale ta YSL je neutrál, není nějak moc nápadná na očích :-)

      Vymazat
  5. Páni takovou krásnou linku, povedlo se ti :) Ta modrý odstín je tak pěkný až nemám slov :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ó děkuji, ta první šla dobře, ale ta druhá už moc ne :-)

      Vymazat
  6. linky nepouzivam, ale ta tyrkysova je nadherna! mufe mam rada:)
    zvu te na giveaway o kabelku:)
    http://sienastyle.blogspot.it

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já Mufe moc nefandím, ale ta tyrkysová..no..je prostě krásná..

      Vymazat
  7. Oboje linky jsou super, ja si těd koupila od Gabriela Salvete a nemůžu si je vynachválit, konečně :):D

    Ještě bych chtěla nějaké třpytivé šedé. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vidíš, že bych se taky koukla po nějakých stříbrných... :-)

      Vymazat
  8. Tyjo tak drahé linky bych si asi nikdy nekoupila:ú mně osobně to příjde zbytečné..já se spokojím se svámi od Essence:D

    OdpovědětVymazat
  9. wow s mou oblibou pro modré linky je tohle vážně něco! oboje jsou krásné, ale asi by mě to víc táhlo k té MUFE kvůli výdrži..

    OdpovědětVymazat