čtvrtek 17. října 2013

Nákup u Valdy

...aneb co ukrývá papírová taška.

Dnes jsem si den zpestřila návštěvou krámku Valdemara Grešíka v Děčíně. Pokud máte úchylku na čaje, kávu, bio dobroty, hrníčky, konvičky, handmade mýdla... tak vám návštěvu nedoporučuju. Já bych to tam nejradši  vykoupila všechno, ale nejsem milionář. I tak jsem si pak doma při vybalování nákupu doma říkala, že mi asi prdlo v bedně.
Tenhle kočičí hrnek To-Go jsem tam nemohla nechat. Bude ideální na zimu na ranní čajíček do auta. Je vyrobený z porcelánu, víčko je silikonové. Jen mu moc nefandím, co se jeho nerozbitnosti týče.

Sice teď nemám moc času na vyváření, ale koření jsem si taky neodpustila. Kopr se hodí i do studené kuchyně a koření na bylinkové máslo se hodí i do pomazánek. Uprostřed je koštovací balíček, který obsahuje bylinky do polévky, maďarské koření, grilovací byliny, koření na špagety, provensálské koření, a směs peperoncino. Není nad kořenící směsi bez "éček". Koření vyrábí přímo firma Valdemar Grešík.
Další demo verze kořenících směsí je z Itálie. Ty barvy, hmmm už se těším na špagety či rozpečenou bruschettu. Směsi jsou mix bylinek, soli, pepře a chilli.
A dostáváme se k čajům, ty od Grešíka jsou prostě nej! A ovocné, to je teprve moje... Kam se na ně hrabe trapnej Pickwick... Tenhle švestkový je plný sušeného ovoce, které pak můžete sníst např. švestky, hrušky, jablka, meruňky.
Čaj od Biogeny mě zaujal hlavně krásnou krabičkou s vločkami. Je to porcovaný, ovocný čaj s kořením. Obsahuje ibišek, jablko, aronii, skořici, hřebíček, zázvor atd. Voní jako svařák, prostě zimní potěšení.
Už jste někdy ochutnali Goji - kustovnici? Já ji mám moc ráda, přidávám si ji sypaných ovocných čajů. Chuťově je to zajímavá záležitost, je nasládlá, ale tak jinak... no, nevím jak tu chuť popsat. Občas kustovnici zobu jen tak sušenou.
Dlouho jsem chtěla něco objednat z MixIt. Hodně mě lákala nějaká dobrá kašička, ale byla jsem lína ji objednat. V Děčíně u Grešíka mají něco málo ze sortimentu MixIt. Kaše Bobule v rejži byla jasná volba. Miluju rýži a ovoce, kaše obsahuje obojí a ta chuť. Už jsem jí stihla ochutnat a je opravdu výborná. Není přeslazená a má lehce nakyslou chuť od sušeného ovoce, kterého je v ní požehnaně. Cena byla cca o 40,-kč vyšší než z   e-shopu MixIt.
Koupila jsem si i něco do koupelny. Ručně vyrobené glycerinové mýdlo Boemi. Zaujala mě jeho barva, poslední dobou nějak ujíždím na modrý. Obsahuje extrakt z mořské řasy a úžasně svěže voní. 

Na jaké barvě ujíždíte poslední dobou vy?

9 komentářů:

  1. Kustovnici taky občas jím, ale spíš tak pro dobrý pocit, chuťově teda nic moc, no:/:D Jinak Grešík je naproto úžasný, zrovna mám doma nový brusinkový čaj - výborný!!

    TheHugeLover

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ty jo, já chuť kustovnice miluju... tisíc lidí..tisíc chutí :-D

      Vymazat
  2. Ty brďo, to je úlovků! :-) Já mám od Grešíka havajský tropický čaj a je vynikající, ještě mi ho zbývá polovina a s příchodem chladných dní si ho zase vesele začínám vařit. A to koření vypadá skvěle, vůbec teď nemám šílenej hlad! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. podobný čaj jsem tam asi taky viděla... příště teda vyzkouším. Hodně teď taky ujíždím na čaji z čerstvého zázvoru a máty, chci tak vyzrát na nachlazení :-)

      Vymazat
  3. Já přemýšlím, jaká Valda... :D A on Grešlík, jeho čaje mám moc ráda. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. (Já samozřejmě vím, jak se jmenuje, ale mamka se jednou přeřekla a od té doby je to u nás Grešlík... :D)

      Vymazat
  4. Jaj ty ses rozsoupla:-D Ten hrnicek je krasny, moc, tak na ten porcelan pozooor:) Ja miluju fialovou, ale tahle modra je taky uzasna..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však jsem psala, že mi ruplo v bedně :-D fialová je i má oblíbená barva, ale poslední dobou hodně kupuju modré věci..ani nevím proč :-)

      Vymazat